Eurydactylodes vieillardi

Vieillardi zijn kleine gekko's, van rond de 10 cm in totale lengte. Ze kunnen veel kleurtinten hebben zoals, olijf groen, met een klein beetje tot geen patroon tot licht grijs of groenachtig met roestkleurige banden opp de achterkant en staart.Geslachtsbepaling


Na ongeveer 12 maanden is het geslacht dan ook makkelijk te bepalen. De mannen vertonen een duidelijke bult aan de staartbasis. Hier zit de Hemipenis. De vrouwelijke dieren hebben nauwelijks of geen bult.

Huisvesting


Vieillardi zijn makkelijk te houden, ongeveer vergelijkbaar met ciliatus.Een bak van 30x30x45 cm (lxbxh) is goed voor een trio.
Omdat ze uit een gematigd klimaat komen zijn ze makkelijk op kamertemperatuur (21-25 graden) te houden. 's Nachts mag de temperatuur rond de 20-22 graden zijn. In de winter mogen deze temperaturen een stukje lager liggen.
Zorg voor voldoende schuil (bijvoorbeeld boomschors) en klim mogelijkheden (in de vorm van bijvoorbeeld dunne twijgjes).
Als bodembedekking gebruiken we Jungle bark. Dit ziet er natuurlijk uit en voelt niet hard aan voor de diertjes. De luchtvochtigheid moet zo rond de 60% liggen, Dit kun je bereiken door vaak te sproeien. Ook het gebruik van echte planten draagt bij aan een hogere luchtvochtigheid. Zelf hebben we gekozen voor kunstplanten, deze zijn makkelijk schoon te houden en zien er toch mooi uit.

Voeding

Hier eten ze Repashy MRP. Dit krijgen ze 3 keer per week en 1 keer per week yoghurt. Daarnaast krijgen ze 1 keer per maand vers fruit zoals kiwi, banaan of mango.
Ook geven we ze krekels of Blaptica Dubia (dit zijn makkelijk te kweken kakkerlakken), zodat ze toch wat te jagen hebben.