Leachianus types.
Hieronder beschrijven we alle leachianus lokaliteiten die in de hobby gehouden worden. Er zitten verschillen in het uiterlijk, maar je kan niet aan het uiterlijk zien wat voor lokaliteit je hebt. Daar kun je alleen achter komen door de lijnen terug te traceren naar degene die de oorspronkelijke dieren gevangen heeft.

Rhacodactylus leachianus van Grande Terre (GT):Poindimié.
Dit is een van de grootste en donkerste van de leachianus. De kleur varieerd tussen donker olijf groen en chocolade bruin.
Ze kunnen witte lijnen op hun lichaam hebben maar deze zijn vaak nauwelijks waarneembaar. Deze dieren worden ongeveer 400 gram.

Mt. Koghis.
Dit is een van de meest voorkomende GT soorten die gehouden worden. Deze dieren zijn gevonden op Mt. Koghis. Er bestaan twee types Mt. Koghis, Troeger en Friedel lijn dieren.
De Troeger lijn dieren worden het grootst en wegen tussen de 300 en 400 gram. Het zijn donkere dieren met soms witte balken over hun lichaam.
Van dit Type betstaat er ook een Melanistische variant. De kleur van de Troeger lijn dieren varieert van donker olijf tot zwart, al dan niet met witte balken.
De Friedel lijn dieren zijn op dezelfde berg gevonden, alleen lager gelegen dan de Troeger lijn dieren. De Friedel lijn dieren zijn kleiner en een stuk kleurrijker.
Ze wegen tussen de 250 en 300 gram. De kleur varieerd van licht olijf groen tot donker olijf groen in combinatie met witte, roze of oranje kleurige balken op het lichaam.

Rhacodactylus leachianus Mt.Koghis Friedel lineSergei X Olga     

Rhacodactylus leachianus Mt. Koghis Troeger LineIgor X Anatevka     

Yaté.
Deze leachies zijn erg langwerpig van vorm en erg indrukwekkend om te zien. De kleur varieert van licht olijf groen tot geel/goud.

Rhacodactylus leachianus - Yaté


     

Riviere Bleu.
Dit zijn kleinere en kleurrijke leachianus. Ze zijn geen-groen tot olijfkleurig in combinatie met witte, roze of oranje balken op het lijf.
Ze hebben een korte snuit en lijken vanwege hun formaat erg op de eilandvorm (Rh. l. henkeli), echter, net als met alle Gt's hebben deze dieren een lange staart.

Rhacodactylus leachianus van de omliggende eilandenBayonnaise (Island C).
Deze dieren worden niet heel erg groot en zijn vaak geel-groen van kleur, ze hebben heel erg veel patroon, dit varieerd van wit tot roze balken en vlekken.

Brosse (Island D).
Deze leachies zijn vaak geel tot groen van kleur met roze of witte vlekken en balken. Het meest opvallende aan deze dieren zijn de ogen, deze hebben een net patroon.

Moro (Island E).
Dit is een van de grotere henkeli soorten. De kleur van deze dieren varieert van geel tot olijf groen met witte, roze of oranje balken en vlekken.
Een hoop van de Moro in de Europese hobby zijn helaas geen echte Moro, maar dieren van onbekende lokaliteit.

Nuu Ana (Island G).
Dit is een van de mooiste en kleinste henkeli soorten die er zijn (uitzonderingen daargelaten) De kleur van deze dieren is mostert geel tot licht olijf groen in comnbinatie met witte of paarse balken en vlekken.
In de vlekken zelf zitten zwarte stipjes. Deze dieren hebben een korte snuit en een stevig voorkomen.

Rhacodactylus leachianus F1 X F2 Nuu Ana, Fast Line.Anatoli X Svetlana     

Rhacodactylus leachianus F1 X F2 Nuu Ana Fast line X DeVosjoli Line.Pyort X Avatevka     

Nuu Ami (Island H).
Deze dieren zijn mos groen tot bruin van keur in combinatie met witte vlekken. Sommige exemplaren hebben rood-roze vlekken en/of mosterd gele vlekken op hun lijf.

Duu Ana (Island I).
Deze leachies behoren tot een van de zeldzaamste van de henkeli's. Het zijn stevige dieren met een goed ontwikkelde kaak, dit omdat ze in het wild krab eten.
De dieren zijn donker groen tot bruin van kleur met witte balken. De balken zijn zwart gepeperd.

Isle of Pines.
Dit is een van de grotere henkeli soorten. De kleur varieert van Mosterd geel tot olijf groen met witte vlekken.

Caanawa (Island K).
Dit is ook een van de zeldzamere soorten binnen de hobby, in het wild is dit soort door vuurmieren waarschijnlijk al uitgestorven.
Het zijn stevige gekko's met een kleur die varieerd van geen-groen tot donker groen in combinatie met witte of roze balken en vlekken.