Kleurveranderingen bij Correlophus ciliatus.Vanaf het uitkomen, totdat hij/zij volwassen is, doorgaat een ciliatus een hoop veranderingen.
Vrijwel alle dieren komen rood uit het ei. Dit zal een aantal weken zo blijven voor ze weer van kleur veranderen. Het rood zal langzaam verdwijnen en ze komen dan in een soort "tussenfase".
Ze hebben niet meer hun baby kleur, maar ook nog niet de volwassen kleur. Met een maand of 5 6 zal de kleur zich echter steeds meer gaan ontwikkelen en zullen ze langzaam maar zeker hun volwassen kleur gaan krijgen.
Na 9 tot 14 maanden zijn ze volledig op kleur en is de metamorfose compleet.
Een jong dier op een show kan er dus soms simpel uit zien, maar kan als hij volwassen is een waanzinnige kleur hebben. Vraag daarom altijd uit wat voor lijnen het dier komt, dan heb je al enige indruk hoe het diertje eruit zou kunnen gaan zien. Een kweker die al een tijdje met bepaalde lijnen kweekt, kan vaak enigszins voorspellen wat de kleur gaat doen, al geeft dit bij ciliatus nooit 100% garantie.


Hier enkele voorbeelden van dieren uit onze kweekgroep.

Cherry Pie:

     

Hier wat foto's van nakweekjes van onze kweekkoppels. Eerst een foto van hoe ze eruit zagen vlak voor we ze verkochten en daarna een foto van hoe ze er nu uit zien bij de nieuwe eigenaren.
Hou er echter wel rekening mee dat niet ieder dier altijd heel erg veranderd.

Chdp-5:

     


Netu-9:

     

Netu-5:

     Famu-8: